content image

Massages

Integratieve Massage

Integratieve ontspanningsmassage is een combinatie van drie verschillende vormen van massage, die circa 85 minuten duurt:

  • Eerst wordt je lichaam in beweging gebracht en losser gemaakt door het zacht ritmisch te schudden, veren en rekken: de dynamische massage.
  • Daarna worden de huid en spieren met olie gemasseerd: intuïtieve massage met ontspannende strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties. Huid en spieren gaan zich ontspannen.
  • Als afsluiting wordt de energie meer in balans gebracht door de handen zacht op verschillende plaatsen te leggen: polariteitmassage.

De massage wordt toegespitst op je basisbehoefte en op de behoefte van dit moment, bijvoorbeeld ontspannend / kalmerend of opwekkend / verkwikkend.

Integratieve massage, ontwikkeld door Geert van Coillie, is een holistische massage, dus niet alleen aandacht voor een klacht of een stukje van je lijf, wel aandacht voor het geheel. Vandaar dat er meestal een hele lichaamsmassage gegeven wordt. Enkele andere belangrijke principes zijn: acceptatie van wat er is zonder te moeten veranderen, respect voor je grenzen, er wordt niets geforceerd. Het gedeelte van het lichaam waar niet wordt gemasseerd, is steeds met een doek bedekt.

 

content image

Sensual Touch Massage

'Nooit geweten dat mijn lichaam zulke bijzondere sensaties kan ervaren. Heerlijk!'

Bij deze massage worden je zintuigen geprikkeld op een verrassende manier. Sluit je ogen en hoor, voel, ruik en proef wat zich aandient...

Door middel van diverse massagetechnieken, o.a. met voorwerpen op de huid, energiewerk, klanken, geuren en smaken, steeds weer anders, wordt je lichaam wakker geroepen om bewust te ervaren wat het nog meer kan beleven dan bij een gewone massage. De uitwerking is niet te voorspellen, maar altijd bijzonder en de moeite waard. Duur: 90 minuten.

content image

Intuïtieve Massage

Het uitgangspunt van deze massagevorm vormt de klassieke (Zweedse) massage, maar ik gebruik ook technieken uit de Esalenmassage. Mijn handen 'luisteren' naar wat jouw lichaam aangeeft nodig te hebben, waarbij de klok soms wordt vergeten.  Strijkingen, petrisages en knedingen worden op een holistische manier toegepast. Daarbij is er aandacht voor de gehele mens, de sfeer van het moment en eventuele specifieke wensen. De massage werkt helend op lichaam, ziel en geest en herstelt je energiebalans.

content image

Dynamische massage

Bij dynamische massage (ook wel holistic pulsing genoemd) wordt je lichaam bewogen door stevige, zachte of heel subtiele schud- en wiegtechnieken (pulsen). Vergelijk het met de bewegingen die door water teweeg gebracht kunnen worden. Het is erg ontspannend en verrassend.

Dynamische massage kan ook gekleed ontvangen worden. Duur: 30 of 45 minuten. Of 15 minuten als onderdeel van de Integratieve Massage.

content image

Polariteitsmassage

De polariteitsmassage richt zich op het herstellen van het energetisch evenwicht. Het is niet zozeer een massage in de klassieke zin van het woord. De masseur maakt contact met zijn eigen energie en met de energie van zijn cliënt, door zijn handen boven of op diverse plaatsen (plus- en minpolen) van het lichaam te houden/leggen, waarna de energie gaat stromen. Overtollige, negatieve energie vloeit af naar de aarde. Nieuwe positieve energie komt het lichaam in en alle energie komt meer in balans. Goed voor het algemeen welbevinden, maar ook aandacht voor specifieke klachten is mogelijk. Polariteitsmassage kan gekleed ontvangen worden.
Duur: 30 minuten of kort als afsluitend onderdeel van de Integratieve Massage.
 

content image

Ayurvedische massage

Ayurveda is een traditionele natuurgeneeswijze uit India. Ongeveer 5000 jaar geleden zagen de rishi's van het oude India de grondbeginselen van het leven en verenigden die in een gezondheidssysteem. De constitutie van ieder mens is gebaseerd op een unieke relatie van 3 fundamentele en vitale energieën, de dosha's, de kern van de Ayurveda.

Dosha's, guna's en marma's
Ieder persoon heeft een bepaalde constitutie, vastgelegd bij de conceptie. Er zijn verschillende manieren om te achterhalen welke constitutie (bestaand uit een dosha of combinatie van dosha’s) je hebt, o.a. door het invullen van vragenlijsten. Wil je weten welke constitutie jij hebt, ga dan naar de online test van Maharishi Ayurveda.
Iedere dosha is een combinatie van 2 elementen, waarvan de één de ander domineert. De 3 dosha's (vata, pitta en kapha) worden in verband gebracht met de elementen, lucht, vuur, water, aarde en ether. De guna's zijn de geestelijke aspecten van deze 3 energieën. Marma's zijn de vitale energieplekken in het lichaam. Door de marma's te stimuleren, breng je de 3 dosha's in balans.

Ayurvedische Massage behandeling
Massage is één van de mogelijkheden om je lichaam en daarmee de 3 dosha's in balans te brengen. Ik gebruik verschillende vormen van massage en kruidenoliën voor verschillende mensen, afhankelijk van je dosha en wat jij nodig hebt om meer in balans te komen. Een behandeling duurt ongeveer 75 minuten.

Speciale technieken
Het werken met sensitieve strokes met sesamolie en grof kalmoeskruid veroorzaakt een scrubeffect, hetgeen goed is voor de huid en de bloedcirculatie. Dit wordt gecombineerd met diep spier- en bindweefselwerk, directe spierstimulatie door middel van twanging en yoga-stretchings. Deze harmonieuze combinatie van ongewone technieken biedt een maximum ontlading van gespannen spieren en stijve gewrichten.

Lichaam en geest
De Ayurvedische massage is een unieke, beweeglijke en actieve massage, waarbij de stretchings het lichaam openen, de gewrichten meer beweeglijkheid krijgen en de spieren worden opgerekt. Tevens verbindt het lichaam en geest, zodat je jezelf als een geheel en meer in harmonie kunt ervaren.

Desgewenst kan ik de behandeling aanvullen met ayurvedische adviezen betreffende voeding, ademhaling en/of oefeningen voor thuis.

content image

Warmtepakking

De warmtepakking is op therapeutische basis een zeer effectieve behandeling omdat het lichaam na de pakking zeer ontspannen is en daardoor effectiever te masseren.

Je wordt warm 'ingepakt' nadat je lichaam geheel is ingesmeerd met - naar keuze - een chocolade-emulsie of een zachte gel verrijkt met etherische lavendelolie (rustgevend en vochtregulerend) of mineralen uit zeealgen (ontgiftend en stimulerend). De warmte zorgt ervoor dat alles diep op je huid en spieren inwerkt, zodat 15 á 20 minuten in de pakking lang genoeg is voor een optimaal effect. Je dient daarna nog 20 minuten te rusten, waarbinnen begonnen kan worden met een intuïtieve massage.

De warmtepakking is uitstekend geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen; ook klachten vanwege Parkinson of fibromyalgie kunnen draaglijker worden.
Maar een pakkingbehandeling is voor iedereen pure weldaad! Je huid wordt verzorgd, gereinigd en gevoed en voelt direct zachter aan.

content image

Hot Chocolate Massage

Hot Chocolate Massage is een gecombineerde beauty- en wellness behandeling, die de huid en de persoon een compleet verwengevoel geeft.

De Hot Chocolate Massage wordt wel de 'zoetste verwenning' genoemd sinds massage bestaat. Cacao bevat theobromine, dat er voor zorgt dat het niveau van serotine en endorphine (gelukshormoon) in ons lichaam verhoogd wordt. Het zijn deze hormonen die ons een goed gevoel geven waardoor je je na de massage heel prettig voelt. Tevens heeft de cacao-substantie een actieve conserveringsstof – deze zorgt voor vertraging van verouderingsproces van de huidcellen, en neutraliseert ze.

Ik gebruik voor deze massage een speciale, goed glijdende massageolie, verrijkt met pure chocolade.
 

content image

Aanvullend

Aanvullendend op mijn massages werk ik ook met:

  • Aromatherapie met etherische oliën
  • Achtergrondmuziek
  • Cupping
  • Hotstones of cold stones
  • Manuele lymfedrainage-massage
content image